Aktaş Elektrik Akülü Araba Tamir Servis ve Yedek Parça

 E-Ticaret   https://akuluarabatamircisi.com/ Sitemiz Açıldı.

Orjinal Yedek Parçaları Kredi Kartına Taksit  imkanları ile Satın Alın.

Whatsapp Web ile Mesaj gönderebilirsiniz.

Asit veya su ilavesi gerektirmeyen, yani bakıma gerek duymayan kapalı tip akülere bakımsız kuru akü deniyor.

Bu tür akülerin en önemli özelliği, asla su ve asit sızdırmamaları. Ayrıca gaz çıkışı da minimum düzeyde. Titreşimlere, sallantıya ve darbelere karşı normal akülere oranla çok daha dayanıklılar. Böylece sorunsuz bir şekilde taşınabiliyorlar.

Bakımsız Kuru Akülerin Kullanım Alanları

Kuru aküler en çok telekomünikasyon ve denizcilik uygulamalarında kullanılıyor. Ayrıca bilgi işlem merkezleri, enerji santralleri, otomotiv sektörü, güvenlik sistemleri, bilgisayar destekli üretim tezgâhları, tıp sektörü, acil durum aydınlatma sistemleri ve akülü arabalar gibi alanlarda da ihtiyaç duyuluyor.

Bakımsız Kuru Aküler Hakkında Teknik Detaylar

VRLA akülerde, şarj ve deşarj işlemleri sırasında gaz, yüksek oranlarda içeride kapalı kalır, dışarı sızmaz. VRLA ismi de bu sistemi gerçekleştiren valf sisteminden geliyor.

AGM (Absorbent Glass Mat) akülerde, sıvı elektrolit gözenekli cam elyaftan imal edilmiş separatörlere emdirilir. Bu separatörler de akü plakaları ile beraber minimum alan kaplayacak şekilde akü hücrelerine yerleştirilir. Böylece AGM aküler, sulu akülere oranla daha az yer kaplar.

Jel akülerde elektrolit, adından da anlaşılacağı üzere jel şeklinde bulunur. Bu özellik sayesinde jel aküler her türlü sarsıntı, titreşim ve sıcaklığa karşı diğer akülere oranla daha dirençli olur.

Jel aküler, denizcilik sektöründe ve güneş enerjisi platformlarında tercih edilir. Bu tür akülerin kutuları da çoğunlukla ABS (Antilonitrin Botadin Sitrin) denilen oldukça dayanaklı bir malzemeden yapılır.

Bakımsız Kuru Aküler Hakkında Gerekli Bilgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir